Facebook Twitter Google+ Instagram Youtube

Rem en llagut Activitats natura Tallers castellers Esports i jocs tradicionals

Recomanacions

Santa Tecla a Tarragona Santa Tecla a TarragonaSanta Tecla a Tarragona

Santa Tecla a Tarragona

Santa Tecla a Tarragona

El setembre se celebra a Tarragona la Festa Major de Santa Tecla amb un extens programa d'activitats i Diades castelleres interessants. 

El primer diumenge es convida a dues colles de fora (les millors del moment) que comparteixen plaça amb les dues colles locals que hagin aconseguit millors castells. Aquest any la cita ha estat amb la Colla Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona i els convidats, els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls. Podreu seguir les actuacions a partir de les 12 a la plaça de la Font (davant Ajuntament) 

El dia de Santa Tecla, el 23 de setembre, actuen les quatre Colles de la ciutat: els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Castellers del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove de Tarragona.

El dia de la Mercè, el 24 de setembre, les colles de la ciutat tornen a ser les protagonistes d'una diada especial que se celebra a la plaça de les Cols. Les Colles només fan dues rondes i seguidament fan el Pilar caminant:  Les colles inicien el recorregut de més de 500 metres, per ordre d’antiguitat. Per tant, els primers són els Xiquets de Tarragona, seguits de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i, per últim, dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. El pilar de la Mercè no és l’únic pilar caminant que existeix en el món casteller inserit en un context festiu, però sí que és el més espectacular a causa de la longitud i dificultat tècnica del recorregut i dels milers de persones que esperonen els seus castellers en tot moment. Llegiu més aquí (Festes i cultura popular a Tarragona).
Quadrícula w+m: Disseny i programació web
Aquesta web utiliza cookies, pots veure la nostra política de cookies aquí Si continues navegant estas acceptan-la